Waarom videocontent werkt (en hoe je het integreert)

Ilone Hansman

Ilone Hansman

Video trekt de aandacht en brengt kernachtig de boodschap over.

Of het nu gaat om producten of diensten verkopen, of om gezicht te geven aan je merk: video is een waardevolle tool om communicatiedoelen te bereiken. Je integreert videocontent in je communicatiestrategie door video onderdeel te laten zijn van je middelenmix. We leggen het je graag uit.

Concurrentiepositie versterken 

Dagelijks worden we overspoeld met online en offline boodschappen van merken en bedrijven die zich willen profileren of hun producten en diensten aan ons willen verkopen. Met de komst van het internet en het wegvallen van gebondenheid aan regio’s is de concurrentiepositie van ondernemers drastisch toegenomen. Daarmee is ook de urgentie voor ondernemers om hun brandstory te vertellen vele malen hoger. 

Die brandstory is wat je als merk in een veelheid aan vergelijkbare producten en diensten gaat redden. Immers: voor jouw product of dienst 10 andere. Waar het echt om gaat, is wat jouw product of dienst nu werkelijk voor verschil maakt voor jouw doelgroep. In deze video die we voor B Braun maakten laten zij bijvoorbeeld zien dat het verschil dat zij maken draait om ‘samen kennis delen’:

Tip: leer je eigen videocontent maken met onze workshop videocontent creëren.

Aandacht trekken en vasthouden 

Video leent zich uitstekend voor het overbrengen van de brandstory van jouw merk, omdat:

  • video bij de juiste instellingen vanzelf afspeelt als je doelgroep erlangs scrollt op Facebook en LinkedIn;
  • online gebruikers in het algemeen lui zijn. Ze willen vooral niet teveel lezen, maar snel en gemakkelijk tot een oplossing komen. Beeld zegt meer dan 1000 woorden, waardoor je in een korte video kernachtig en dus krachtig veel over kunt brengen. 
  • je door een vlotte afwisseling van beelden (close-ups, wide angle, helicopter view) en eventueel een fijn achtergrondmuziekje een vlotte video creëert die fijn is om naar te kijken;
  • beelden ondersteunen wat je zegt in de video. Dat zet wat je zegt kracht bij.

Onderdeel van de middelenmix

Videocontent helpt zichtbaar te zijn en zet je communicatieboodschap kracht bij. Nu we weten waarom videocontent werkt, rest de vraag hoe je videocontent dan inzet. Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig: door video net als alle andere middelen mee te nemen in de uitwerking van je communicatiestrategie. Denk daarbij na over wat je in beeld brengt en waarom, welke boodschap je overbrengt en op welke kanalen je de video plaatst. Minstens zo belangrijk: houd voor ogen dat alle communicatiemiddelen die je inzet elkaar versterken.

Hulp bij videocontent integreren

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opnemen van videocontent in je communicatiestrategie of wil je hulp bij het creëren van videocontent? Laat het ons weten via ons telefoonnummer 0528 – 36 27 50, mail naar info@hfcm.nl of neem contact met ons op via het contactformulier; we denken graag met je mee!

Meer te ontdekken

Scoren met SEO in 2021

Over zoekmachine optimalisatie (SEO) is veel informatie te vinden op het internet. Helaas is er niet één manier die ervoor zorgt dat

Reverse Image Search

Wist je dat je Google kunt gebruiken om de herkomst van een afbeelding te herleiden? Een ‘Reverse Image Search’ noemt Google dat.