Video’s voor social media

Alan

Alan

Een bedrijfsfilm of een TV reclame laten maken, is een grote productie. Maar om voor elke social media uiting een groot bedrag en veel tijd te investeren, is voor de meeste organisaties lastig. Terwijl juist op social media video’s een hoge attentiewaarde en impact hebben. Hoe kom je aan veel goedkope maar kwalitatief goede videocontent voor je kanalen? Deze vraag krijgen we vaak te horen van onze klanten.

Zelf aan de slag gaan met filmpjes maken is natuurlijk het meest voordelig. Maar hoe zorg je er dan voor dat ze ook goed genoeg zijn om online te zetten? Met deze vraag helpen we onze klanten steeds vaker, zodat ze zelf aan de slag kunnen met het maken van geschikte video’s speciaal voor social media. In de laatste weken van 2019 hebben we aan een aantal leuke cases gewerkt die ik graag met jullie deel.

Zowel voor het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) als voor de Provincie Drenthe hebben we een toolkit gemaakt waarmee de medewerkers zelf aan de slag gingen. De toolkit bestaat uit een professioneel geproduceerd intro en outro en een op maat gemaakte audiotrack die de klant effectief kan inzetten. Daarnaast gaven we uiteraard begeleiding en advies bij het maken van de eerste video’s.

Ik merkte direct een positieve flow toen we samen kritisch keken naar de huidige video’s. Want hoe zorgen we ervoor dat deze bestaande video’s beter bekeken worden? En hoe laat je de de nieuwe video’s beter aansluiten bij de beoogde doelgroep? Welke boodschap wil je hen brengen? Vooraf de juiste vragen stellen, het gebruik van een goede intro en een duidelijke call-to-action, kunnen daarbij al een groot verschil maken. 

Dit zijn de eerste filmpjes die de medewerkers zelf hebben gemaakt op basis van onze toolkits:

 

Workshop video 
Waar ik veel energie van krijg, is het overbrengen van mijn kennis aan anderen. Ik geef regelmatig workshops op locatie, maar ook in-company. Tijdens deze workshops help ik je op weg om zelfstandig professionele videocontent te filmen met je mobiele telefoon. In één intensieve middag lukt het mij om deelnemers te behoeden voor de meest gemaakte fouten en ik leer je hoe je met een aantal praktische tips al snel zelf goede filmopnames kan maken!

Zo was ik vorige week te gast in Friesland. Waar ik een college mocht geven aan zo’n 40 geïnteresseerde Friese ondernemers uit de toeristenbranche. In de prachtige collegezaal van het nieuwe Biosintrum in Oosterwolde gaf ik de ondernemers een introductieles hoe je zelf goede video-opnames met je mobiele telefoon kunt maken. Het is heel waardevol en inspirerend om te zien hoe snel deelnemers met enkele simpele tips betere video-opnames maken.  

Ben je geïnteresseerd in een toolkit of een workshop. Laat het ons weten via het contactformulier. Je kunt je altijd inschrijven voor een workshop, maar ik kom ook graag in-company. 

Ook interesse om zelf aan de slag te gaan met filmpjes voor social media? We denken graag met je mee!

Meer te ontdekken

Scoren met SEO in 2021

Over zoekmachine optimalisatie (SEO) is veel informatie te vinden op het internet. Helaas is er niet één manier die ervoor zorgt dat

Reverse Image Search

Wist je dat je Google kunt gebruiken om de herkomst van een afbeelding te herleiden? Een ‘Reverse Image Search’ noemt Google dat.