STIP Hilversum

Stip Hilversum is een overkoepelende vereniging voor 16 openbare basisscholen op 20 verschillende locaties in Hilversum. De scholen hebben een divers onderwijsaanbod waaruit ouders in Hilversum een bewuste keuze kunnen maken voor een school die past bij hun kind.

Case:

Klantvraag:

Hoe zorgen wij ervoor dat ouders/verzorgers op de website eenvoudig kunnen navigeren naar één van de Stip scholen? Met het motto van Stip Hilversum in ons achterhoofd: ‘Ieder kind is welkom, ongeacht afkomst, cultuur of religie’, zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerp van de website.

Ons idee:

De kleurrijke huisstijl van Stip Hilversum vormde het uitgangspunt voor het ontwerp. De 16 scholen van Stip Hilversum hebben echter allen een eigen gezicht en profiel. Daarom was het van belang dat de identiteit van elke school goed naar voren zou komen. HFCM gaf elke website een eigen uiterlijk met het logo en de huisstijlkleuren van de school, onder de paraplu van bestuurbureau Stip Hilversum.

Middelen:

Onze vormgevers verzorgden het ontwerp van de website, passend bij de huisstijl en de identiteit van Stip. In samenwerking met Heutink ICT kwam de technische invulling en support rondom de website tot stand.