Het Sticht

Er is een groot lerarentekort in Nederland. Nu merken we daar minder van door de coronacrisis, maar normaal gesproken voelen veel scholen zich gedwongen om erg creatief om te gaan met het invullen van deze tekorten. Soms door klassen samen te voegen, soms door ouders voor een klas te zetten, maar helaas is het ook wel eens nodig om leerlingen naar huis te sturen.  Het Sticht wil deze situaties en de concurrentie voor blijven, door voldoende – opgeleid en ervaren- personeel in te kunnen zetten.

Case:

Klantvraag:

Onze hulp werd ingeschakeld om nieuwe leerkrachten te werven voor de acht basisscholen van dit bestuur.

Idee HFCM:

We zijn begonnen met het uitwerken van verschillende persona’s om vervolgens, samen met een werkgroep, exact de juiste doelgroepen voor de werving te bepalen. We kwamen er al snel achter dat er twee verschillende doelgroepen zijn die voor Het Sticht het meest interessant zijn. ‘Gijs’ is een jonge leerkrachten die net van de Pabo komt en die op zoek is naar een baan waarbij hij vooral zijn vrijheid kan behouden. ‘Leonie’ is een ervaren juf die vooral zekerheid en gezelligheid zoekt in haar werk.

Middelen:

Op basis van deze persona’s hebben we besloten dat het beter is om twee korte video’s te maken in plaats van één langere film. Op die manier konden we twee heel verschillende filmpjes maken, die – zo verwachten we – precies de juiste personen aanspreken. Door heel nauw met Het Sticht samen te werken, konden we alle opnames voor beide video’s op een dag filmen. Inmiddels is de video met Leonie ingezet en de eerste reacties komen binnen.