FIERS

FIERS is een overkoepelende vereniging voor 9 protestants christelijke scholen in de gemeente Coevorden. Deze scholen hebben hun krachten en middelen gebundeld om te kunnen excelleren. FIERS biedt een veilige en uitdagende leergemeenschap waar ieder kind zich persoonlijk kan ontwikkelen en naar het volle vermogen kan leren.

Case:

Klantvraag:

FIERS vroeg ons een magazine te ontwerpen waarin zij kunnen vertellen wie zij zijn, wat ze doen en vooral: waar ze trots op zijn. Het magazine bevat diverse inhoudelijke items, afgewisseld met informatie over de 9 scholen van FIERS. Het magazine kan worden meegegeven aan nieuwe ouders en kan ongeveer twee jaar worden ingezet.

Ons idee:

Na goed overleg en verdieping hebben wij een voorstel geschreven. Het magazine heeft een professionele en glossy uitstraling gekregen, helemaal in de look & feel van FIERS. Het resultaat is een kleurrijk, vrolijk en prettig leesbaar magazine.

Middelen:

Wij verzorgden het concept, de tekstredactie, vormgeving en de productie van het magazine. Met de input van de negen verschillende scholen hebben onze tekstschrijvers er een prettig leesbaar sausje over gegoten en is gekozen voor eenzelfde tone of voice.

 

Toen Piet van Kesteren (directeur van FIERS) na 43 jaar onderwijs zijn pensioen aankondigde, bedachten wij een speciale uitgave van het magazine in hardcover. Jolien Thiele neemt dit schooljaar het stokje van Piet over. Speciaal voor haar ontwierpen wij een notitieblok in de look & feel van FIERS, met een knipoog naar de inmiddels jarenlange samenwerking.